Skillnader mellan Champagne & mousserande vin

Många tror att "Champagne" är ett samlingsnamn på alla vin-drycker som är kolsyrade, vilket inte är fallet.

Champagne får bara kallas Champagne om det kommer från vindistriktet Champagne i Frankrike (ca 15 mil nordost om Paris) allt annat är mousserande vin (t.ex. Prosecco och Cava). 

Det som också skiljer champagne från ett mousserande vin är bubblorna. De växer i ett mousserande vin, medan de lägger sig som bomull i gommen när man dricker champagne.

En annan viktig sak att komma ihåg när det gäller att urskilja Champagen från mousserande vin är smaken.

Champagnen avger olika smakämnen för varje klunk man tar, det gör inte ett mouss­erande vin. Själv tycker jag att Champagne ofta inte smakar alkohol, vilket ofta är fallet med mousserande vin.

Tillvägagångssättet för att göra ett mousserade vin och Champagne har också stora skillnader, det kan du läsa om här.



Kommentarer
Postat av: Anonym

Snygg blogg, vem har tagit bilderna? Skitsnygga!!!

2010-11-08 @ 16:05:30
Postat av: Ulf

Håller med föregående talare, bokmärke!

2010-11-09 @ 12:59:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0